<html><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
  </head>
  <body>
    <div class="moz-cite-prefix">On 28-Oct-20 12:01 AM, David Chan
      wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite" cite="mid:CAAdUwTbefUpgDy=p3555_TUa3Ev8puFH5qLu=ZGaErOuLrFRAg@mail.gmail.com">
      <div dir="ltr">Hi all,
        <div><br>
        </div>
        <div>I noticed that LyX was acting differently between computers
          and am trying to figure out the source of this issue.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>One computer cannot compile a file that uses biblatex with
          the apa bibliography style, while the other two computers can.
          Also, the first computer compiles lines slightly differently
          so that a paper compiles to 110 pages, while on the other two
          computers, the paper compiles to 109 pages.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>The first computer initially had an older version of LyX,
          2.3.0 (February 24, 2018), but when I updated it to the newest
          version, LyX 2.3.5.2 (June 25, 2020), the problem persists. I
          also found the version that matches the other computers in the
          archive, LyX 2.3.1-1, and the problem persists with this as
          well.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>When I checked the preferences on LyX on each of the
          computers, the first one differs by not having `pdflatex` as
          an option under Preferences > File Handling > File
          Formats > Default Output Formats, whereas this option
          exists on the other computers. I am unable to find the
          `pdflatex` option on the first computer regardless of the
          version of LyX.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>The next thing that I did was to reinstall MikTeX on the
          first computer. This did not seem to resolve the problem,
          although it seems to have caused errors in compilation
          ("undefined control sequence", "Missing number, treated as
          zero", and "Missing glyphs!").<br>
        </div>
        <div><br>
        </div>
        <div>
          <div>Can someone please help me troubleshoot this?</div>
          <div><br>
          </div>
          <div>Thanks in advance,</div>
          <div>Dave</div>
          <div class="gmail-adL"> </div>
        </div>
      </div>
      <br>
    </blockquote>
    <p>First, I would recommend you sending a MWE for each of the
      problem you have listed. Users of the list can try these MWEs on
      their computers and tell you if there is a problem with the LyX
      file or LyX.<br>
    </p>
    <p>Second, missing "pdflatex" option under LyX may be a sign of
      faulty MikTeX system and trailing faulty LyX configuration. I am
      guessing you are using Windows. You should install the latest
      updates of MikTeX and update everything for both user and admin
      mode.</p>
    I would also recommend testing your MikTeX setup with a MWE of LaTeX
    file.
    <p>You can also re-configure your LyX and see possible errors.<br>
    </p>
    <pre class="moz-signature" cols="72">-- 
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Please bottom-post. Start your reply here:</pre>
  </body>
</html>