<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <div class="moz-cite-prefix">On 2/11/20 10:20 AM, Martin Weise
      wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite"
      cite="mid:797b45ab-8ddd-873c-bc39-d699da61f499@rtinWeise.de">
      <pre class="moz-quote-pre" wrap="">On 11.02.20 16:13, Paul A. Rubin wrote:
</pre>
      <blockquote type="cite">
        <pre class="moz-quote-pre" wrap="">On 2/11/20 6:04 AM, Martin Weise wrote:
</pre>
        <blockquote type="cite">
          <pre class="moz-quote-pre" wrap="">On 11.02.20 11:55, Kornel Benko wrote:
</pre>
          <blockquote type="cite">
            <pre class="moz-quote-pre" wrap="">Am Tue, 11 Feb 2020 11:21:11 +0100
schrieb Martin Weise <a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="mailto:M@rtinWeise.de"><M@rtinWeise.de></a>:

[snip]
</pre>
            <blockquote type="cite">
              <blockquote type="cite">
                <pre class="moz-quote-pre" wrap="">Yes, it looks related. Apparently the 'pdflatex' called from lyx
does not create
the required pdf file to be used to display the image.
Maybe the environment used by lyx is different from the one if you
compile
manually.

1.) Could you start lyx from the terminal?
</pre>
              </blockquote>
              <pre class="moz-quote-pre" wrap="">1. Yes.
</pre>
            </blockquote>
            <pre class="moz-quote-pre" wrap="">I meant, is it working if restarted from terminal?
</pre>
          </blockquote>
          <pre class="moz-quote-pre" wrap="">No. Same result.


</pre>
          <blockquote type="cite">
            <blockquote type="cite">
              <blockquote type="cite">
                <pre class="moz-quote-pre" wrap="">2.) does the '.lyx' directory contain *.lst files (11 files) and
configure.log
</pre>
              </blockquote>
              <pre class="moz-quote-pre" wrap="">2. Here's a list of the files in the .lyx dir:

-rw-rw-r-- 1 martin martin   4061 Feb 11 10:33 bibFiles.lst
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 bind
-rw-rw-r-- 1 martin martin  23214 Feb 11 10:33 bstFiles.lst
drwx------ 2 martin martin   4096 Feb 11 10:39 cache
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 clipart
-rw-rw-r-- 1 martin martin  31483 Feb 11 10:33 clsFiles.lst
-rw-rw-r-- 1 martin martin  66314 Feb 11 10:33 configure.log
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 doc
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 examples
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 images
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 kbd
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 layouts
-rw-rw-r-- 1 martin martin      0 Feb 11 10:44 .lyx_configure_lock
-rw-rw-r-- 1 martin martin  16117 Feb 11 10:33 lyxmodules.lst
-rw-rw-r-- 1 martin martin  25959 Feb 11 10:33 lyxrc.defaults
-rw-rw-r-- 1 martin martin   1784 Feb 11 10:33 packages.lst
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 scripts
-rw-rw-r-- 1 martin martin    387 Feb 11 11:14 session
-rw-rw-r-- 1 martin martin 310031 Feb 11 10:33 styFiles.lst
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 templates
-rw-rw-r-- 1 martin martin   9013 Feb 11 10:33 textclass.lst
drwxrwxr-x 2 martin martin   4096 Feb 11 10:33 ui

(Note that I reinstalled lyx at 10:30 today and deleted the .lyx
directory before I did so)
</pre>
            </blockquote>
            <pre class="moz-quote-pre" wrap="">Missing files: bbxFiles.lst, cbxFiles.lst, lyxciteengines.lst,
xtemplates.lst

clsFiles.lst looks too small compared to full installed texlive
</pre>
          </blockquote>
          <pre class="moz-quote-pre" wrap="">That's weird. I definitely did a full texlive install (apt-get install
texlive-full). I also purged that due to the problems with LyX, cleared
the apt-get cache and reinstalled it - but to no avail.

Martin



</pre>
        </blockquote>
        <pre class="moz-quote-pre" wrap="">The lock file is a bit odd. I would expect that to be deleted after
configuration completed.

It might help to see the contents of configure.log. Possibly something
went splat during the configuration process.

Paul

</pre>
      </blockquote>
      <pre class="moz-quote-pre" wrap="">Please find the configuration file attached.

Martin

</pre>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
    </blockquote>
    Well, I cannot find anything suspicious in the log. In particular,
    the configuration script seems to have exited without problems. You
    have an older LaTeX version than I do (I'm also using TeXLive), but
    I don't think that should be a problem.<br>
    <br>
    Paul<br>
    <br>
  </body>
</html>